Festival duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald

Ve dnech 24. – 26. května 2024 se Chlapecký sbor zúčastnil významného Festivalu duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald.

Významný mezinárodní festival, který využívá přeshraniční spolupráce v rámci šumavského a bavorského regionu, ročníkem 2024 navazuje na desítky let bohatou historii. Festivalu se zúčastnily již stovky špičkových sborů.

V letošním roce přijal pozvání i Chlapecký sbor BONIFANTES. Bonifanti se představili s repertoárem, který vycházel z repertoáru z koncertního turné do USA, ze kterého se pardubičtí pěvci vrátili jen pár dní před svým česko-bavorským vystupováním.

Tři festivalové koncerty se postupně konaly na překrásných místech. V pátek v Refektáři Jezuitské koleje v Klatovech, druhý koncert se uskutečnil v kostele sv. Ulricha v bavorském Lamu a na závěr svého účinkování pardubičtí kluci vystoupili při mši a následném koncertě v německém městě Bodenmais.

Sobotní dopoledne si Bonifanti zpříjemnili výšlapem na Špičák.

Festivalu se zúčastnili i nejmladší zpěváci koncertního sboru, pro které se současně jednalo o první zahraniční zkušenost.

 


Účast Chlapeckého sboru BONIFANTES na festivalu Šumava-Bayerischer Wald proběhla za podpory statutárního města Pardubice