USA 1-14.12.2022

Pondělí 12. prosince 2022

Dnes máme jeden jediný úkol: naplno si užít Floridu. První zastávkou dne je Wild Animals Center. Je to taková malá ZOO, která je situovaná do divočiny mezi všudypřítomnými komerčními oblastmi. Mají tu spoustu ptáků, mývaly, skunky, ale také pumy, medvědy a hlavně aligátory. Z těch jsme trochu zklamaní, v bahně vidíme jen jejich nozdry a oči. Pětatřicetiletý aligátor Freddy jen znuděně trpí turisty a líně čeká, až mu ošetřovatelé hodí kus masa. Taky nás úplně nenadchnul papoušek, který údajně umí mluvit anglicky, ale naši snahu o rozhovor na téma celosvětové změny klimatu úspěšně ignoruje. 

Jinak je to ale fajn strávený čas, během kterého nám pořádně vyhládlo, tak se přemísťujeme do nedaleké (a naší oblíbené) restaurace Bolay, kde si dáváme oběd. 

Pak už míříme k Atlantiku, v harmonogramu máme koupačku. Je to naprostá paráda. Tři a půl hodiny na pláži, je ideální počasí. Pořádně to fouká a my si užíváme třímetrové vlny, krmíme ptáky a prostě jen tak odpočíváme. Skvělé je, že ještě nezačala sezóna, takže tu není moc lidí. Občas na nás vlítne plavčík, asi má pocit, že neumíme plavat nebo co. Občas někomu z nás přijde z domova obrázek zasněžených Pardubic, ten si tady při slunění dvojnásobně užíváme. 

O půl šesté na nás už čekají rodiny. Kluci, kteří spí v kostele, se ještě staví na večeři a už se těšíme na let domů…

Copyright © 2022 BONIFANTES | All Rights Reserved